Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


I 2005 ble det vedtatt å bygge svømmehall her, men nesten 4 år senere, er fortsatt ikke den første spaden satt i jorda.

Ny svømmehall på vei ennå?

Tirsdag 13 desember i 2005 skrev Eidsvoll/Ullensaker Blad om kommunens julegave til både svømmeklubben og til den øvrige befolkningen i Eidsvoll, da de vedtok å bygge en ny svømmehall til 79 millioner kroner. Byggingen skulle begynne i 2007, og gaven skulle stå ferdig på Råholt allerede i 2008. Idag, nesten fire år etter vedtaket ble gjort, er fortsatt ikke den første spaden satt i jorda.

2009-10-05 15:03:01 | Skrevet av Kelsy Nicole Klaseie | © Nettavis.net

Mange utsettelser
Tidligere styremedlem i Eidsvoll svømmeklubb, Beda Marianne Leirvaag, kunne i 2005 juble over vedtaket om å bygge ny svømmehall. Nå idag, nesten fire år seinere, er jubelen langt mindre.

- Jeg kan trygt si at politikerne har vært flinke til å forsinke denne prosessen. Det er nok mange unødvendige forsinkelser, forteller Leirvaag.

Hun tilføyer samtidig at svømmeklubben har vært med å forsinke prosessen litt, da de stilte krav om varmtvannsbasseng. Hun forteller at det ikke var for deres egen del, men til bygdas fordel.

- Vi trenger jo ikke varmtvannsbasseng, men det er jo mange andre i bygda som kunne dra nytte av det . Men det går tregt, så vi håper det kommer en ny hall snart.

Flyttet fra kommunen
Ett år etter at vedtaket ble tatt, desember 2006, kunne man igjen se Leirvaags ansikt i avisen, men denne gangen ikke så lystig, Hun fortalte at hun vurderte å flytte fra kommunen hvis en ny hall ikke kom snart. Mye av grunnen var at hun og mannen mente at det samlede tilbudet til barna deres ikke var godt nok, særlig da når det gjaldt svømmehall.

- Vi har flytta fra Eidsvoll kommune, og jeg er nå trener for Skjetten Svømmeklubb. Det er veldig mye mer attraktivt å være trener her, enn i Eidsvoll, for her kan man hjelpe ungdommene til å utvikle seg til sitt maksimale potensial. Dette er svært vanskelig, hvis ikke umulig, med de forholdene vi har i Eidsvoll kommune. Det er ikke noe morsomt når vi må sende ungdommene til andre kommuner så de kan få trent ordentlig, sier Leirvaag.

Videre forteller hun at det er for lite rom for utvikling i den svømmehallen som eksisterer idag. Det er ikke bare for lite rom når det gjelder lengden av bassenget, men også kapasiteten det har. Det er ikke nok timer for svømmerne å trene i en behagelig temperatur. Hun stadfester også at det ikke bare er svømmerne som trenger flere timer i bassenget. Reumatikerne har per dags dato bare 1 ½ time i uka i bassenget. Dette mener Leirvaag at er for lite til at de kan forbedre helsen sin. Hun tilføyer også funksjonhemmede har godt av å bevege seg i vann, men også de har bare 1 ½ time i uka til disposisjon. Hallen kan ikke tilfredsstille alle de behovene kommunen har.

- Tenk på alle de i kommunen som er trygdede på grunn av sykdom. Hvis de kunne svømme mer, ja, hvis hele bygda kunne svømme mer, hadde det kanskje vært mindre sykdom, og dermed færre å trygde. Jeg sier ikke at svømming vil helbrede alle sykdommer, men det kan hjelpe folk å holde seg friske eller å bli friske igjen. Men det har vi nå ikke kapasitet til, forteller Beda.

Videre sier hun at man ved å få en ny hall også for dekket svømmeopplæringen som opplæringsloven krever at skolebarn skal ha. På denne måten blir sommeren med mye bading tryggere også, for barna vil kunne svømme.

Byggestart allerede i år
Slik som planen ser ut nå, skal bygging starte i slutten av dette året, eller i begynnelsen av neste. Målet er å være ferdig til skolestart i 2011, men muligheten er alltids tilstede at byggingen blir utsatt enda mer. Blant annet pågår det nå en diskusjon om man skal ha et klorfritt basseng, noe som astma- og allergiforbundet kjemper for.

- Jeg er litt skeptisk til om det blir noe ny svømmehall i 2011. Jeg tror det nesten ikke før jeg får se det, forteller Leirvaag.

Ingen rom for tribuner
Hallen skal finansieres delvis av tippemidler, noe som kommer fra idretten. Leirvaag synes dermed det er merkverdig at idrettens stemme ikke blir hørt i noen saker. Blant annet vil svømmeklubben at det skal settes opp tribuner i hallen, eller i det minste mulighet for midlertidige tribuner slik at kretsstevner eller nasjonale stevner skal kunne holdes i hallen, noe som kunne har først til store inntekter for kommunen. Dette vil kommunen ikke gi rom for. Samtidig forteller Leirvaag at kommunen ikke vil sette av tilstrekkelig med tid til svømmeklubbens treninger.

- Vi trenger bare et par baner for å kunne trene flere ganger i uka, men det virker ikke som om kommunen er åpen for det, så det er litt leit, sier Leirvaag.


Tur/retur Feiring-Skjetten tre ganger i uka
Ole Nævdal (16) er en aktiv svømmer i Eidsvoll svømmeklubb, og han har som minstemål å være på Norgestoppen i svømming. Eidsvollhallen strekker ikke til for å nå den unge Feiringguttens ambisjoner.

- Det er ikke akkurat ideelt å trene i Eidsvollhallen, så jeg reiser til Skjetten for å trene 3 ganger i uka i tillegg til de øktene jeg har her i Eidsvoll. Hadde jeg rukket mer, skulle jeg reist oftere, men det er langt å reise, forteller en ivrig svømmer.

Det er omtrent 10 svømmere som trener sammen med Nævdal i Eidsvoll, men det er få som satser på å bli gode. De fleste vil bare holde seg i form.

- Det er vanskelig å satse på å bli god i Eidsvoll. Man klarer å holde følge med konkurrenter som trener i 25m basseng til man er sånn 13-14 år,  men når man blir eldre enn det, blir det mye hardere. Bassenget er også en hindring for å ha et voksende svømmemiljø, sier Nævdal.

Nå kan bare tiden vise om planene overholdes, og om det dukker opp en svømmehall på Råholt i løpet av 2011.

Tilbake til forsiden | Reportasje

Kommentarer til saken:

Ingen har kommentert denne saken

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
• The Legend of Zelda
• Vil ha fri ulvejakt
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?