Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


Samling i hallen!

Desucon 5

Desucon er en messe som holdes årlig, hvor fokuset ligger på japansk kultur, fantasy og science-fiction. Årets Desucon fant sted på Oslo Kongressenter den 26. og 27. juni.

2010-08-30 17:26:46 | Skrevet av Linn Hexeberg | © Nettavis.net

Desucon 5 hadde i overkant av 4000 besøkende, og kan helt klart kalles en suksess, både for arrangørene og de besøkende.
Enten du er Harry Potter-fan, har lyst på et kurs i japansk, eller er skrekklig fascinert av Darth Vaders stormtroopers – Desucon er stedet for deg!
Årets messe hadde enkelte heldagsposter man kunne besøke når man ville, og enkelte stands og konkurranser på bestemte tidspunkt.
Desucon har outfitkonkurranser, Den store Auksjonen – hvor kjøperen kan velge å beholde objektet, eller se det bli ødelagt… -, artstands, blind dates for cosplayere, lynkurs i japansk, foredrag, zombie invasions, moteshow,  og spesielt i år: konsert med det japanske bandet Versailles!, og rollespill for de Harry Potter-interesserte ; ja, stort sett alt som skal til for at man skal få en herlig helg!
Som journalist prøvde jeg å være på så mange steder som overhodet mulig – men jeg må innrømme, at som ihuga Harry Potter-fan, brukte jeg en god del av tiden på GaltvortSkolens – Norges største samfunn innenfor Harry Potter – stand, som for øvrig var åpnet begge dager.
Allikevel rakk jeg å få meg med en hel del – og jeg nøt hvert øyeblikk.
Desucon er antageligvis det eneste stedet du kan starte en samtale med en fremmed ved siden av deg og hvor vedkommende ikke vil tro du er splitter pine sprø, men derimot svare – og vips, så har du fått en ny venn den dagen også.

Lørdagen:

Outfit-konkurranse:
Desucon har tidligere hatt stor suksess med cosplay-konkurranser, og innførte i år outfit-konkurrasen.  Dermed kunne alle ikke-cosplayere også vise seg frem – det var rett og slett et slags moteshow. Konkurransen var inndelt i to runder; 1. runde hvor deltakerne viste seg frem, og favorittene kom videre til finalen noen timere senere.
I finalen kom de opp scenen igjen, fortalte om antrekket og poserte, før dommerne plukket ut 3, 2 og 1. plassen.
1.plassen gikk til ingen annen enn Martine Engeset, som bor her i Eidsvoll.

Den store Auksjonen:
Dette var et av helgens høydepunkter, som forventet. Det er en helt vanlig auksjon, om enn med en nokså spesiell vri – vinnerne kan selv bestemme om de vil se tingene bli ødelagt, eller beholde dem! Twilight-plakater, T-skjorter, bamser, figurer, en vannmelon og lignende ble auksjonert bort på 2 timer.
Trond Furu sto for ødeleggingen med alle sine våpen, og publikum hadde det morsomt.
Alle pengene som ble samlet inn, gikk til Marita Ung-stiftelsen. Det var altså en god sak – og litt av et rot når auksjonen var over.

Konsert med Versailles – Philharmonic Quintet -:
Norske J-rockfans gikk i lykkerus i måneder etter å ha fått nyheten om at Versailles skulle opptre i Norge i forbindelse med Desucon 5. Da Desucon avslutttet den 26. juni, løp fans ut og stilte seg i kø til konserten. Oppspilt prat og skyhøye forventinger lå over hele gata. Jeg husker spesielt godt at jeg ble utspurt i køen av en fremmed mann, som lurte på hva som skjedde. Jeg var halvveis i forklaringen da de åpnet dørene, og resten forsvant i et skrik. Jeg er sikker på at ingen av de som hadde møtt opp til konserten ble skuffet – for det litt av en konsert! Publikum elsket dem, og de elsket publikum. Den kjemien de hadde der oppe på scenen, hvordan de fikk oss alle til å synge med på et språk de fleste av oss ikke kunne, det var rett og slett fantastisk! De var stadig nede ved scenekanten og grep etter hender; det var virkelig en herlig konsert. Den eneste som ikke tiltrakk seg noe spesielt med oppmerksomhet, var backup-bassisten. Bandets opprinnelige bassist, Jasmine You, døde i fjor. En rørende akt var da vokalist Kamijo fikk publikum til å strekke hendene mot himmelen da han presenterte bandet, som en hyllest til Jasmine.
Det var virkelig en konsert verdt å få med seg – og personlig kommer jeg aldri til å glemme den.

På lørdagen var det på Sub Scene et foredrag om Visual Kei, og J-fashionshow, som også i år trakk til seg publikum.

På søndag, dag 2, var det flere fordrag – deriblant om Japan med representanter fra den japanske ambassaden, om Twilight og om nanoteknologi. På Sub Scene var det Maid Day, og Para-Para kurs for de danseglade.

Cosplaykonkurranse:
Cosplaykonkurransen er en gjenganger, og en sikker vinner blant besøkende på Desucon. Det er mange som synes det å cosplaye er morsomt, så det er ikke mangel på påmeldte.
Under årets Desucon, var det seks kategorier, i tilegg til vinneren av hele konkurransen:

Anime/Manga – Beste kostyme fra anime/manga,
Spill – Beste kostyme fra et spill,
Film – Beste kostyme fra en film,
In-character – Beste in-character cosplay,
Barnekostyme – Beste kostyme for barn opp til 12 år,
Props – Beste props.

I første runde av cosplaykonkurransen, kom grupper på 5 opp på scenen, hvor hver deltaker gjorde en kort pose. I andre runde, går en og en deltaker og gjøre nok en pose. I den delen spiller kostymet, samt å være in character, en stor rolle.
De deltakerne som går videre til finalen, konkurransens siste runde, får fem minutter hver seg til å fremføre noe, vise seg frem igjen og svare på spørsmål fra dommerne, før vinnerne blir valgt.

Galtvortskolen:
Arrangementet var oppe begge dager, og tiltrakk seg mange nysgjerrige. Med kjente karakter som rektor Albus Humlesnurr, professor Slur, professor McSnurp og Gygrid, samt Dult og professor Schummel, var det klart for to interessante dager. Elever fra internettsiden troppet opp i timer, og fikk også med seg mange av Desucons andre besøkende – alver i professors Slurs eliksirtime er litt av et syn, for å si det sånn. Arrester ble delt ut, timer og heksamener fant sted – og det var magisk.
Arresten med professor Slur fant sted på hovedscenen, til elevenes forargelse. Å måtte vaske et scenegulv i offentligheten er noe de fleste prøver å unngå, men i dette tilfellet var vi nødt. Det hindret oss allikevel ikke å ha vannkrig når professor Slur hadde ryggen til…

Desucon 5 ble avsluttet med tale av representanten fra den japanske ambassaden, oppvisning av Stormtroopers, og noen flere taler fra Desucons arrangører – og caramelldansen.
Store deler av de som var i salen under avslutningen, kom frem til scenen og danset sammen, for å avslutte i fellesskap.

Desucon 5 var uten tvil en suksess – og jeg kan nesten ikke vente til det er tid for Desucon 6!

UTVALGTE BILDER KAN SEES HER:
http://s996.photobucket.com/albums/af90/madhatteremilie/Desucon%205/

Mer info: http://desu.no

Tilbake til forsiden | Reportasje

Kommentarer til saken:

Ingen har kommentert denne saken

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Opel Vectra
• Misubishi Space Star
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?