Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


Islamisering av Norge

Dette tema har vært en stor sak i media den siste tiden og det er mange som er imot det. En av de største motstanderne er kanskje gruppen SIAN. SIAN står for Stopp Islamisering Av Norge og er en meget aktiv gruppe i samfunnet. Jeg har også pratet med en anonym kilde som mener at islamisering ikke er et faktum, men ville heller ikke hatt noe imot det om det pågikk. Er islamisering en trussel eller er det ikke?

2013-05-29 12:45:22 | Skrevet av Jeanette Helleberg Eidsvoll VGS | © Nettavis.net

Saken er stor blant mange og jeg har derfor intervjuet talsmannen for SIAN, Arne Tumyr og en anonym kilde som er for de islamske stå punktene.
Jeg ringte til Arne Tumyr onsdag 10.10.12 og fikk svar relativt fort. Han svarte med en hyggelig tone og var mer enn villig til å uttrykke SIANs mening om saken.

Jeg startet med det meste åpenbare, nettopp hvorfor de er så imot islamisering.
- Islam er en religion basert på en politikk som er imot demokratiet, ytringsfriheten og religionsfriheten, og det er helt i motsetning til de norske idealer og grunnlag.
Han bruker en engasjert stemme når han forteller om hvorfor de prøver å stoppe islamisering og det er lett skjønne at de brenner for saken deres.
Videre forteller han at Norge allerede er islamisert i en uhyggelig grad samt at staten ikke skal eller burde tilfredsstille de spesielle kravene disse innvandrerne kommer med. Norge står for likestilling og da skal ikke muslimene få særskilt behandling, de skal behandles på samme måte som oss andre.

-Hvor lang tid vil det ta før meste parten av Norge er islamisert tror du?
- Vi har jo en drøm om at Ola og Kari skal sette foten ned og få en stopp på denne spredningen, men hvis dette fortsetter vil islamiseringen ha kommet ganske så langt innen de neste 100 årene.
Fortvilelsen i stemmen hans er like klar som en klokke og kanskje like klar som hans flamme for et helnorsk Norge.

Han fortsetter med å forklare at det er politikernes ansvar å stoppe denne prosessen, og at de ikke innser at ved å tillate alt det her har de åpnet for et system som er på kollisjonskurs mot det som er grunnlaget for det norske. Det at det ikke skal være noen særskiller for noen. Han mener at hvis de radikale muslimene ikke aksepterer de norske lover og levemåter, de etiske normer i samfunnet og de norske idealer kan de reise hjem for da er de bare ute etter å lage et muslimsk land ut av Norge. De vil omskape Norge til deres  land slik de vil ha det.

- Til slutt, i samfunnet, hvilke tydelige tegn finner vi islamisering?
- Vi finner slike tegn i både det offentlige og private. Blant annet på arbeidsplasser og i skolen.
Når offentlige og private myndigheter tillater påkledning som burka, hijab og kaftaner på arbeidsplasser hvor det er påkrevd uniform og arbeidsgivere nekter det blir det feil. De aksepterer halal slakting i fengsler og andre steder når det er dyreplageri noe den norske dyrelov klart sier at bedøvelse skal settes fordi det er strengt forbudt med tortur av dyr. De aksepterer bønnerom. De aksepterer deres krav om skille mellom gutter å jenter.
Visste du at Mohammed blir fremstilt som en etisk, snill, god og from mann når han egentlig var noe helt annet. Han ble rik av å ta fra andre. Og dette bilde lever muslimene etter.
Dette her er bare begynnelsen, det er allerede 70 moskeer rundt om i landet og det finnes skoler hvor det er klasser som består i bare utlendinger hvor av størstedelen er muslimer. Dette går bare en vei fordi politikerne vil ikke, kan ikke, tør ikke å gjøre noe med det. Muslimene vil ikke integreres, de vil lage et nytt islamsk land.
Vi avslutter intervjuet med at han igjen understreker at dette er politikk forkledd som religion og at de vil endre Norge etter deres politiske samfunnsmodell. Han forteller at der muslimene har kommet inn og fått sin vilje har det bare oppstått krig og konflikter.


Nå er dette bare et synspunkt på saken. Jeg har også tatt kontakt med denne anonyme kilden som følger saken aktivt. I denne artikkelen velger jeg å kalle han «Oskar». Jeg møtte med Oskar i Eidsvoll forrige uke hvor han med et bredt smil ankom møteplassen vi hadde avtalt.

- Uti fra det jeg har forstått så er du enig i mye av det islam har som grunnlag?
- Ja, det er sant, og derfor mener jeg at det bare er godt for Norge hvis denne såkalte islamiseringen pågår.

Han gjør det også kjent at han i lang tid har vært en del av forumer og debattsider på nettet nettopp angående Islams infiltrering i Norge. Han kan ikke forstå seg på hvorfor alle fokuserer på at nettopp islamisering er en dårlig ting når det finnes så mange andre religioner og grupper som driver med akkurat det samme. Han har et varmt glimt i øyet mens han forteller om den første gangen han ble introdusert for Islam og deres mål om å gjøre verden bedre.

- Faktisk så ble min interesse plantet da jeg fikk en muslimsk venn i 3. klasse. Jeg kunne identifisere meg med deres idealer og meninger. Etter det har denne interessen bare spiret og jeg har blitt mer aktiv i det islamske samfunnet med årene. Jeg er fortsatt venn med han som fikk meg inn i religionen.

- Jeg har intervjuet en tidligere som har motsatt syn på saken enn deg. Du har sikkert hørt om SIAN? Hvis jeg kan stille deg et spørsmål om en av hans påstander, hvordan føler du om at folk mener islam er en måte å utøve en brutal politikk på?
Han ser sjokkert på meg et øyeblikk før han får et alvorlig ansiktsuttrykk. Tross av at sola skinner ble stemningen kjennbart kjøligere.

- At folk kan tro det er ubegripelig. Dette er stereotypi på høyeste nivå. Kanskje det er noen som skjuler seg bak religionen for å føre en politisk agenda, men det er ikke det religionen er grunnet i. Hvorfor skal det være så mye kritikk til Islam og muslimer når det like godt kan være likedan i andre religioner. Du ser ikke folk kritisere kristendommen hvis det er en liten gruppe av dem som prøver å føre en personlig sak gjennom deres religion. Jeg mener det blir helt feil å la muslimene få alt. Akkurat som med politikken i Norge. AP, SV, Høyre og alle de der kan gjør hva de vil, og det blir bare opptøyer en liten periode, mens FRP skal konstant få pryl. Det er ikke rettferdig. Alle har noen svarte får i flokken sin. Slik er det bare.

Videre svarer han på det siste spørsmålet mitt med å bekrefte at han hverken mener at islamisering pågår eller at det er en trussel for det norske samfunnet.

I denne saken er det helt klart forskjellige meninger, men hva du vil tro er opp til deg selv.  

Tilbake til forsiden | Reportasje

Kommentarer til saken:

Ingen har kommentert denne saken

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Opel Vectra
• Misubishi Space Star
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?