Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


ModNation Racers

2010-06-05 17:52:28 | Skrevet av Eivind Injer/ | © Nettavis.net

Testlab » Spill » PlayStation 3 » GTModNation Racers
Mod my ride!
Med lånte ideer og konsepter kokt sammen til én pakke er ikke ModNation Racers et veldig originalt spill, men det gjør allikevel jobben så bra at det ikke betyr noe. Både actionhelten og kunstneren i deg vil få noe å bryne seg på i dette spillet.

Av Geir I. Kihle Hanssen · 28.05.2010 21:26United Front Games (UFG) gir oss ModNation Racers. Siden UFG ble stiftet i 2007 er dette spillet deres første. Det er derfor, rent basert på utvikleren, vanskelig å få forventninger til spillet på forhånd. Allikevel etter deres presentasjon på E3 sperret folk opp øynene og ble raskt et av de spillene som skapte mest oppsikt. UFG har tatt sikte på å lage en fullverdig underholdningspakke og har i prosessen tilsynelatende tatt ideer fra andre spill. Personlig ser jeg mye som er likt andre spill, men allikevel er dette bare småelementer fra flere steder satt sammen til en helt egen unik pakke.


Grafikk
Grafikken i spillet er ikke noe å slenge tenna i tapeten etter. Den er på ingen måte stygg og er bra gjennomført i henhold til stilen, men litt hakking her og der oppstod innimellom. Selv på enkelte plasser som det strengt tatt ikke burde vært noe. Mengden med action og intensitet som spillet har sørger derimot for at du ikke kommer til å henge deg stort opp i det. Du slipper med andre ord å lide hakeslepp fra dette, men samtidig oppleves ikke grafikken som negativ av den grunn.

Banene du vil kunne kjøre igjennom har en til dels begrenset variasjon i type område det er i ettersom det finnes bestemte tema for banene. Temaene er ikke mange, men samtidig er det en nesten uendelig mengde unike baner man kan kjøre på takket være spillets mulighet til å lage nye baner selv og laste ned andres baner til deg selv. Alt fra fjell og dalstrøk, til trær og hus kan plasseres hvor som helst og dette åpner for at du faktisk kan kjøre en helt ny bane hver gang du kjører om du så ønsker det.

Grensesnittet for menyen er en artig affære. Kort sagt kjører du bilen din bort til hus som representerer de forskjellige elementene på menyen. Dette er ingen videre ny idé og teorien bak det daterer så langt tilbake som det gamle \"Ski Or Die\" spillet for de som husker det. Området med alle byggene er litt stort og du må kjøre litt lenger enn jeg personlig liker for å starte diverse kappløp. Det er dessuten ikke i første omgang 100% intuitivt hvor du må kjøre for å få gjort det du ønsker, men i det store og hele lærer man det ganske fort.Lyd
ModNation Racers har meget god støtte for surround. Lyden er skarp og god, og gir en flott opplevelse i kaoset som er kjørebanen. Musikken er skrevet til spillet så du vil neppe dra kjensel på det. Allikevel er musikken passende og skaper en god stemning.

Foruten musikk og motorbrøl er også en stor del av spillet basert på å bruke våpen mot motstanderne dine. Det smeller i dype drønn og skarpe skjær fra lyn som gjør kjørebanen til en slagmark. Det er veldig mye som skjer på en gang i spillet og det bidrar lyden i høyeste grad til å gi følelsen av.

Spillet satser en god del på å komme frem som ren animasjon og har særdeles få røtter i virkeligheten. Som i enhver barnevennlig animasjon er det mye humor i spillet og dette kommer spesielt god frem i dialogene, kanskje spesielt fra den narsissistiske kommentatoren Biff. Han synes å like kommentatorjobben, men gir allikevel fullstendig blanke i alt som ikke sirkulerer ham selv. Derfor benytter han også enhver anledning til å gjøre livet surt for sin kommentatorpartner og en god del humor kommer frem gjennom de utrolig spydige replikkene han serverer på sølvfat.

Spillet har også en liten historielinje som du opplever når følger Career-mode. Mellom de fleste av kappløpene kommer en liten videosnutt som viser hovedpersonene som prater sammen. Skuespillet her er godt gjennomført og har like mye humor i seg som man får servert fra kommentatorene.


Spillbarhet
ModNation Racers er bygget på ting vi har sett før. Det kreves ikke akkurat at man er ekte spillnerd som har testet ethvert spill for å oppdage. Du har tegnefigurer som sitter i biler som virker ganske små for dem á la Mario Kart Racing. Du har boost-kraft som du lader opp mye på samme måten som i Burnout. Denne kraften kan bruke til forskjellige ting som for eksempel boost, måke motstandere ut av banen og gi deg selv et skjold. Det er også en helt utrolig mengde med ting som fargesett, klistremerker pluss diverse ting og tang til å sørge for at din avatar er så unik som over hodet mulig. Det samme gjelder bilen din. Dette gir en sterk LittleBigPlanet-følelse, spesielt når du også kan lage dine egne baner. I tillegg til alt dette er også enkelte av kappløpene lagt opp til at det handler om å samle stunt-poeng mer enn det gjør å komme først i mål. Dette - pluss mye av det grafiske grensesnittet og sjåførenes interaksjon til hverandre på banen - gir sterke konnotasjoner til SSX-serien.

Mange kan argumentere for at det har kommet ut så mange spill nå for tiden at ideer og konsepter er nødt til å gå i loop, men personlig får jeg en distinkt følelse av å ha sett det før. Selv om det er mye her som er mistenkelig likt er det ikke noen dårlig ting av den grunn. De har sett på spill som er ganske så vellykkede og plukket ut ingrediensene som gjorde de spillene tøffe. Miks alt i en bolle, tilsett vann, stekes midt i ovnen til toppen er gylden og vips har man ModNation Racers.

Mer spesifikt handler spillet om en karakter de fleste bare kaller \"Tag\". Han drømmer om å bli en modnation racer. Hell fører til at han får sin sjanse og han gjør selvsagt en meget god jobb og det går videre ut i karrieren hans derifra. Det er en litt tynn historie bak det hele og selv om historien i seg selv ikke er videre dramatisk eller dyp er det nok humor i det til at man føler seg motivert til å se slutten på det hele.

Career-mode: Spillets hovedlinje som fører frem historien gir mulighet for å åpne nye baner og servere deg med forskjellige premier. Disse premiene kan du bruke til å sette ditt eget preg på både bilen og figuren din. Alle banene har tre utfordringer du kan forsøke å mestre. Den eneste som går igjen på hver runde er at du skal klare å komme videre til neste bane, noe som krever 3. plass eller bedre. Alle de andre kan variere fra å nå en bestemt poengsum basert på hopp eller sladding til å knuse et bestemt antall av elementer som ligger langs banen. Mens det er fint mulig å klare alle målene på ett kappløp er det særdeles utfordrende. Heldigvis trenger du ikke klare alle målene på ett løp. Du kan for eksempel kjøre én gang og fokusere på å vinne før du kjører på nytt for å klare de andre målene. Det gjør at du ofte vil forsøke å kjøre samme banen flere ganger med forskjellig hensikt.

Etter hvert som du kommer ut i spillet vil du også møte på figurer som er dyktige og kjente i ModNation-miljøet (og i flere tilfeller godt kjente i den generelle spillverdenen). Når du klarer alle målene på en bane vil denne prominente figuren (vi kan kalle dem bosser) bli ganske misfornøyd med deg og utfordre deg til en duell. Disse duellene handler gjerne om forskjellige ting og kan variere fra å score flest stunt-poeng til å komme først i mål. Duellene er ganske så utfordrende og kan oppleves som ganske frustrerende til tider, men en seier gir deg fine premier du kan bruke til å bygge på bil og kostyme.

Min stil er bedre enn din
ModNation Racers har lagt stort vekt på å ha enorme muligheter innen å gi både figuren din og bilen din. Eksempelvis er det 315 forskjellige sett med munner og 260 forskjellige øyne som gir et potensiale på 50 400 forskjellige ansikter. Ettersom du potensielt kan bruke to forskjellige øyne på hver side av ansiktet er det reelle tallet nærmere 13 104 000 forskjellige ansikt. Det er også neser og ører i tillegg til forskjellige gensere, bukser, hansker, hjelmer, masker og sko i omtrentlig tilsvarende antall. Som om det ikke holdt kan du også feste forskjellige ting hvor som helst på figuren. Ting som horn og sirenelys. Dette gir et så svimlende høyt antall forskjellige figurer at jeg tør ikke en gang å tenke på å regne på det. Åja, og det samme går for bilen din.

I tillegg til å ha utrolige muligheter innen personifisering av din bil og figur kan du også bygge dine egne kappløpsbaner. Dette gjøres på en ganske så orginal måte ved at du kjører en diger innretning som legger asfalt for deg. Du kan velge selv om du vil bare lage banen med bakker uavhengig av terrenget, eller tilpasse terrenget først, for så å legge vei på den modifiserte geografien. Siden kommer pyntingen. Du plasserer hus, trær, dyr, skilt og hinder der du selv vil, evt. så bruker du autoplasseringen som setter ut alt for deg. Denne prosessen er ganske stilig å se på ettersom kameraet raser igjennom banen du har laget mens du ser alt spretter opp rundt deg som et troll i eske.

Når du er fornøyd med banen kan du publisere den og la andre spillere få spille nettopp din bane, eller til og med utfordre andre spillere til å bekjempe deg på din egen bane. Selve byggingen av banen er ganske enkel og kan faktisk til og med være stilig å se på der trær og bygninger raser opp langs veien.

Skulle du ikke ha tålmodighet til å sitte med alt dette er det også fint mulig å laste ned baner og drakter som andre spillere har laget og gjort tilgjengelig på nettverket. Det er tonnevis med kreative sjeler der ute og man kan laste ned blant annet drakter som får figuren din til å se ut som Pikachu, Mario, Luigi, Gordon Freeman, Cloud, Spiderman, Venom og en lang liste videre som bare begrenses av fantasien.

En liten verden
Spillet har som sagt en del fokus på at du er en del av et større nettverk. Hovedmenyen til spillet er en kjørbar bane der du kjører til steder som representerer alt du kan gjøre i spillet. Eksempelvis må du kjøre til Mod Shop-butikken for å bygge på bilen din. Det artige er at på denne torgplassen er andre spillere også synlige der de kjører rundt. Såfremt du er koblet til internett selvsagt. Her kan du se dem farte rundt og snakke med hverandre. Dette er en artig arena for å møte andre spillere, men det er såpass kaotisk at noen faktisk kontakt ytterst sjeldent oppnåes.

Helt til slutt er det nødvendig å nevne at spillet er ikke helt uten feil. Det første problemet man kommer over at det spillet har veldig mye loading i seg. Det skjer heldigvis ikke så ofte, men et ekempel er at på grunn av at hovedmenyen er presentert på måten den er, kreves en del loading selv for den. Jeg hadde lett ofret muligheten til å kjøre rundt på en slik bane som meny om det betydde at jeg kunne begynne å gjøre det jeg var ute etter fortere. Selve kappløpene har også selvsagt loading og det tar en liten stund. I de fleste tilfellene tok det noen ganger opp til 30 sekunder å laste en ny bane. Heldigvis slipper du å laste banen på nytt hvis du har lyst til å gjøre et nytt forsøk, for nye forsøk kommer du til å ønske. Spillet kan nemlig være ganske utfordrende og gi en følelse av urettferdighet fra tid til annen. Det var et par anledninger jeg måtte kjempe mot lysten til å hive håndkontrollen ut av vinduet. Dette er noe som kan bidra til ganske underholdende multiplayer der alt kan skje, men i single-player fant jeg bare dette frustrerende.Multiplayer
Spillet har en fin multiplayerbit der du kan delta i de typiske kappløp som du kan delta i ved énspillermodus. Du forteller et søkesystem hva slags kappløp du er ute etter (evt. sier du tar hva som helst) så leter systemet opp andre spillere som har de samme interessene. Du blir kastet inn i et eget rom med spillerne der dere oppholder dere til spillet har klart å finne minst 4 spillere. I skrevne stund har dessverre systemet noen svakheter som gjør at tilkoblingen er litt ustabil. Jeg mistet tilkoblingen ved flere anledninger midt i et kappløp og det var jo så smått irriterende. Dette ble derimot bedre og bedre etter hvert så om litt tid er det godt mulig det er et ikke-eksisterende problem.

Et annet positivt pluss er at når et løp er ferdig mister du ikke gruppen med spillere du akkurat har spilt med. Dette er noe de fleste tar for gitt, men etter å ha sett et par spill her og der som bryter med denne \"reglen\" har jeg lært meg å sette stor pris på spillene som ikke begår den tabben.

For de som er glade i å prate med folk over nett er det også greit å vite at det er støtte for chat via både on-screen-tastatur og via mikrofon hvor enn du kan støte på medspillere også. Det er også et XP-system som gir deg en rang på nettverket. Dette bidrar blandt annet til å vise folk at du enten er en ekte veteran eller nybegynner, noe som kan være en motivasjon for flere å få gjort noe med.


Konklusjon
Karakter

5Grafikk  
Lyd  
Spillbarhet  
Multiplayer   Lesernes karakter
6.0   2 stemmerOppsummert

Positivt:
+ Stor underholdningsverdi
+ Genial banebygger
+ Uendelige muligheterNegativt:
- Tungvind hovedmeny
- Periodisk frustrerendeInformasjon
» Offisiell nettside
» Ingen demo
» Se video
» Aldersgrense: Fra 3 år
» Utvikler: United Front Games
» Distributør: Sony Computer Entertainment
Legg til Bokmerke
ModNation Racers er et veldig artig spill. Ting skjer ofte veldig fort og en ledelse er sjeldent lett å holde fast på ettersom motstanderne dine jevnelig forsøker å skyte deg. Kappløpene har forskjellige mål du kan nå, og å nå alle målene er både utfordrende og til dels frustrerende da noen av dem krever at du ikke bare skal for eksempel knuse traller langs veien, men du skal også komme først i mål. Utfordringsnivået kan fort bli ganske likt med frustrasjonsnivået, men da er det også samtidig mye mer givende å faktisk få det til omsider. En liten jubel i stua vil være vanskelig å holde for seg selv jo lenger ut i spillet du kommer.

Den kreative siden av deg vil også få en fin dose stimuli gjennom både utbygging av drakter og utseender til figuren og bilen din, i tillegg til å lage sinnrike baner som utfordrer på nye nivåer du ikke før har kjørt.

Spillet er også en god mulighet for multiplayer, enten du sitter alene og spiller med folk over nett, eller om du har venner i stua med deg. Alt i alt er ModNation Racers et spill de aller fleste vil sette pris på. Enten de er liker fart, action, humor eller kreativ utfoldelse er spillet helt klart en vinner.

Hentet fra itpro.no

Tilbake til forsiden | Film / Musikk

Kommentarer til saken:

Ingen har kommentert denne saken

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
• The Legend of Zelda
• Vil ha fri ulvejakt
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?