Nettavis.net Bli med å skape Norges største nettavis for ungdom.

Søk i artikler
Søk i artikler:
Google-søk:
Nyheter
Forside
Film / Musikk
5 på gata
Data
Elektronikk
Helse
Humor
Hvor og når
Innenriks
Kommentar
Konspirasjonsteorier
Leserinnlegg
Reportasje
Sport
Ukas hjemmeside
Ukas portrett
Utenriks
Eksterne linker
Romerike Internett
Tips oss!
Send en e-post til tips@nettavis.net eller ring 95751335.
MMS

Ditt bilde her? Lag en ny MMS-melding og legg ved et bilde. Bruk kodeordene mn nn og send meldingen til 2065. Bildet kommer opp når administrator godkjenner bildet.
Pris: 5,-.

Tjenesten er levert av Monsternett.


Asus Rampage III Formula

Topp ytelse for entusiaster og spillere. Asus Rampage III Formula det siste entusiastkortet som ASUS har lansert med X58-brikkesett. Dvs kortet har støtte for LGA1366 cpu og trekanals DDR3-minne (200MHz OC). Dette er et hovedkort ment for entusiaster og spillere, vi har testet ytelsen

2010-11-16 21:33:42 | Skrevet av ITpro | © Nettavis.net

Asus Rampage III Formula
Topp ytelse for entusiaster og spillere.
Asus Rampage III Formula det siste entusiastkortet som ASUS har lansert med X58-brikkesett. Dvs kortet har støtte for LGA1366 cpu og trekanals DDR3-minne (200MHz OC). Dette er et hovedkort ment for entusiaster og spillere, vi har testet ytelsen.

Av Rolf André Bohne · 27.10.2010 01:28
Asus Rampage III Formula er et hovedkort som er ment å dekke hullet mellom Rampage III Extreme og Rampage III Gene. Med andre ord et fullformats hovedkort med mange av egenskapene til storebror Extrem, samt en pris nærmere lillebror Gene.

Design
Asus Rampage III Formula er et hovedkort basert på Intels etterhvert så velkjente X58-brikkesett, men med noen nyvinninger i forhold til Rampage II. Det er også nytt at Asus kommer med et Formula-kort til Rampage-serien. Nyheter i Rampage III serien er, foruten USB3 og Sata 6GB/s, et onboard SupremeFX X-Fi 2 lydkort samt at Asus denne gangen har satt inn et Intel LAN-kontroller. Ellers er det mye vi har sett før, og fargevalget er rødt og svart. Det vi legger mest merke til, er at kjølerne virker mindre enn ”vanlig” – noe vi synes er bra, da det nå er lettere å få plass til en skikkelig tredjeparts cpu-kjøler.

Selve pakken og bundelen er det lite å utsette på, da denne i kjent Asus ROG-stil er svært innholdsrik.; Manual, I/O bakplate, Driver DVD, CF/Sli broer, Sata 3 og 6GB kabler, chipsett vifte, Q-connetor sett, USB 2 og E-sata modul, ROG connect kabel. Til og med noen strips har de lagt i esken.
Ellers finner vi designet ryddig og greit, uten de store overraskelsene.Oppsett
Selve oppsettet og installering forgikk uten overraskelser, men vi mener fortsatt at måten Intel har løst kontakten mellom CPU og hovedkort er noe utsatt, og mindre robust en AMD sin løsning. Men dette har størst betydning for entusiaster som av ulike grunner vil endre ta inn og ut prosessorer. Videre fant vi at det noe mindre kjølerne vi fant på dette hovedkortet var til det bedre, da dette gjorde enklere å montere store tredjepartskjølere, slik som vår Noctua NH-D14.

Biosen er fra AMI, og skulle være relativt kjent. Ingen store overraskelser, selv om muligheteten i overklokkingsmenyen var overveldende, og skulle gi de fleste overklokkere våte drømmer. Men vi vil gjerne trekke frem et kjennetegn til fra ASUS, nemlig Asus EZ Flash, en utility i bios som lar en oppgradere BIOS via en minnepinne. Dette er et særdeles nyttig verktøy, og vi har til dags dato ikke sett noe bedre verktøy for dette. Det finnes Windowsbaserte løsninger, men de er langt fra sikre. Og vi har brent oss mer enn en gang på slike løsninger. Og oppdatering av BIOS er en svært nyttig egenskap for et hovedkort.

Manualen er en helt standard ASUS manual, intet mer – intet midre. Den medfølgende DVDen inneholder all nødvendig software og drivere. Windows 7 installerte problemfritt og greit.

Et program som kan være verd å nevne fra den medfølgende DVDen, er TurboV. TurboV er Asus sitt eget overklokkingsverktøy, som gjør det svært enkelt å oppnå en respektabel klokk. Vi klokket greit opp til en stabil klokk på over 4,2GHZ vha av Turbo V. Vi klarte også en relativ stabil klokk på 4,5GHz, men her klarte vi ikke å fullføre testene. Men med litt mer fintuning og bedre minne, så skulle en stabil klokk på 4,4-5 være innen rekkevidde.

Funksjoner
Hovedkortet har følgende funksjoner (fra Asus):
LGA1366 Intel® Core™ i7 Ready
Intel® X58 Chipset
True USB 3.0 Support
Extreme Engine Digi+
ROG Connect
GameFirst
BIOS FlashBack
CPU Level Up
SupremeFX X-Fi 2 Built-in
Kaspersky® Anti-Virus
Dette betyr at kortene har alle de funksjoner en forventer av et ”high end” ROG-kort, inkludert en masse overklokkingsverktøy. Vi liker spesielt godt Bios flashback og ROG connect.Ytelse
Prosessoren som ble brukt i denne testen er Intel Ci7 950.
Alle testprogrammene er gratis, og kan lastes ned fra disse nettstedene om leserne vil teste sitt eget system opp mot vårt:
SiSoftware Sandra
Wprime
SuperPi
3DMark\'06
3dMark Vantage
CineBench 11,5R
Passmark
Vi sammenligner Rampage III Formula med et Biostar TPowerX58-hovedkort i denne testen. Et hovedkort vi har vært svært fornøyd med. Ellers har vi brukt følgende komponenter i denne testen. Vi overklokket vår Ci7 950 til 4116 MHz på begge kortene, med like minneinnstillinger.


SiSoft Sandra
SiSoft Sandra, er en samling med tester som tester det meste ved en PC. Aggregatet Aritmetric performance, gir et mål på hvor godt systemet er på beregninger. Høyere verdi er bedre.


Og som en ser fra grafen, så er det helt betydelige forskjeller mellom kortene, noe som ikke var forventet. Rampage III er betydelig rakere enn Biostar-kortet, særlig når det er overklokket. Vi antar at dette skyldes en kombinasjon av ASUS’s strømforsyning og minnehåndtering.Både i InterCore Bandwidt og InterCore Latency, så ser vi på hvor rask data overføres mellom kjernene.Også her er forskjellene mellom systemene betydelige. Noe som styrker vår antakelse om at dette skyldes minnehåndtering og strømstyring.

Vi testet også minnehastigheten på systemene med Aggregated Memory Performance (bildet under). Også her kom Asus kortet best ut. Vi er generelt overasket over de store forskjellene i SiSoft-testene. Faktisk så gjentok vi testene for å være helt sikker!

Wprime og SuperPi
Wprime og SuperPi er tester som sier noe om hvor raskt systemet er på beregninger.Her finner vi kun en liten forskjell til fordel Rampage III mellom chipsettene, noe som er i tråd med hva vi på forhånd hadde forventel med to så like oppsett.
FutureMark
Futuremarks sine tester, 3Dmark’06 og Vantage, beskriver systemenes evner til spill, men stor vekt på grafikk, henholdsvis DX9 og DX10. Her var det også Rampage III som tok en knepen seier.Cinebenck
Cinebenck er en testapplikasjon som tester systemets evne til å redre grafikk, samt å presentere dette i Open GL. Med andre ord testes både beregninger og grafikk.Igjen finner vi en betydelig forskjell i favør Rampage, uten at vi helt kan forklare denne.
Passmark
I Passmark-testene, testes igjen hele systemet, og testen gir en normalisert verdi for hvor raskt systemet er. I systemverdien som gjengis her, er en vektet sum av 8 deltester.


Igjen en betydelig forskjell, men denne gang var vi ved hjelp av deltestene i stand til å identifisere CPU, minne men særlig harddiskhastighet som områder der det var betydelig forskjell. Så også en 10000 rpm snurredisk har nytte av en stat 6Gb kontroller.

Konklusjon
Karakter

6
Design  
Oppsett  
Funksjoner  
Ytelse  
Lesernes karakter
6.0   2 stemmer
Oppsummert

Positivt:
+ Svært god ytelse
+ Plass til store kjølere
+ God layout
+ Klokker svært bra
+ Godt innebygget lydkort
+ Svært bra bundle
+ Svært mange muligheter i BIOS
Negativt:
- Noe dyrt
Informasjon

» Offisiell produktside
» Produsent: ASUS
» Levert av: Komplett
» Veiledende pris: 2.305,-S
» Kjøp produktet
Legg til Bokmerke

Dette er et hovedkort for spilleren og entusiasten. Med Formula-serien søker ASUS å nå de som vil ha 90% av ytelsen og funksjonen til Rampage III Ekstreme, men som ikke vil bruke nær 3 tusen på et hovedkort. I så måte søker de å balansere mellom muligheter og pris. Vi mener Asus langt på vei har lykkes med dette.

I våre tester ble vi positivt overasket over hvor godt dette kortet yter sammenlignet med et ellers svært bra X58-kort. Her ser en tydelig hva de siste fremskritt innen strømstyring, minnestyring og harddisk-kontrollere gjør for hastigheten i et system, og at det er forskjeller i komponentvalg. Så om en vil ha et kort som yter og klokker svært bra, og er villig til å betale 2300,- så er dette absolutt et kort å vurdere seriøst. Anbefales!

Takk til ASUS som sendte kortet til test!

Hentet fra ITpro

Mer info: http://itpro.no/omtaler.php?id=2818

Tilbake til forsiden | Film / Musikk

Kommentarer til saken:

Ingen har kommentert denne saken

Har du en kommentar?

Navn:
Tittel:
Kommentar:
Bilde:
Gjenta bokstavene i bildet:
RSS Siste nytt
• Opel Vectra
• Misubishi Space Star
• Chevrolet
• Ford Focus
• Toyota Avensis 2010 modell
• Dataer Under 4,300 kroner
• Kurt Davis
• Storhamar vålerenga
• Storhamar vs Sparta
• Skellefteå vs storhamar
• Frisk Asker vs Storhamar
• AIK vs SIL
• AIK vs SIL
• Storhamar vs skellefteå
• Manglerud star vs storhamar
• VIF VS SiL
• StorHamar vs OCELÁŘI TŘINEC
• Sparta mot Frisk Asker
• Ishocky sesongen er igang
• JUDO
• Utenlandske rytmer,dans og sang gir nytt liv
• Er 3.14 et bevis på illuminati?
Andre nyheter
Annonser

Copyright © www.nettavis.net | Løsningen er utviklet av XOIP Communications | Hostet av www.romerike.com
Ansvarlig redaktør: Ragnvald Holst-Larsen | Journalist: Stig Øien | Mediaelever ved Eidsvoll VGS bidrar med artikler.

Vil du annonsere på nettavis.net?